Paksoi met rijst en gehakt

Ingrediƫnten

  • 400 g paksoi
  • 1 eetlepel olie of Thaise roerbakolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 - 2 teentjes knoflook
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 40 g ongezouten cashewnoten
  • 150 g mager rundergehakt

Bereidingswijze

1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Was de paksoi en snijd de groente in reepjes.
3. Pel de knoflook en hak deze fijn.
4. Verhit de olie in een wok. Bak de knoflook even in de olie en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Bak de paksoi al omscheppend mee tot de groente is geslonken. Schep de ketjap, de cashewnoten en de rijst door het groentemengsel. Eet smakelijk! 

Vegetarische variatie: Vervang het gehakt door (Oosterse) quornstukjes, gebakken tahoe of omeletreepjes.

 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 650 kcal
Eiwit 29 gram
Koolhydraten 67 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd 7 gram
Vezels 6 gram
Zout 1 gram