Oosterse salade van aardbeien en kip

Ingrediƫnten

  • 125 g aardbeien
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g gekookte kip
  • fijn gehakt stukje gemberwortel van 1 cm
  • 2 takjes koriander
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1/2 krop sla of ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode peper
  • 60 g gekookte en uitgelekte volkorennoedels
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 theelepel verse munt
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

1. Was en droog de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer grote exemplaren.
2. Was en droog de sla en pluk of snijd de sla kleiner.
3. Was de komkommer en snijd deze in smalle reepjes van ca. 5 cm lengte.
4. Maak eerst de saus: pureer het wit van de lente-uitjes met de knoflook, rode peper, koriander, vissaus en citroensap. Voeg wat water toe als de saus te dik is.
5. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
6. Snijd het gekookte kippenvlees in kleine stukjes.
7. Verdeel de sla over 2 borden, leg een bergje noedels in het midden en verdeel de aardbeien, komkommerreepjes en kip er om en overheen. Strooi er de gember, munt en lente-ui over. Verdeel de saus over de borden en garneer met een takje koriander. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 195 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 36 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd 0.2 gram
Vezels 6 gram
Zout 0.45 gram