Mini kersenclafoutis

Ingrediƫnten

  • 1 ei
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 25 g bloem
  • snufje zout
  • poedersuiker
  • 200 g zwarte kersen
  • 1 dl kookroom light
  • 10 g vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de kersen, ontpit ze.
3. Klop in een kom de margarine met het ei, de basterdsuiker, de bloem, een snufje zout en de kookroom tot een glad beslag.
4. Vet twee lage taartvormpjes (doorsnede ca. 12-15 cm) in en schenk het beslag erin. Verdeel de kersen erover en bak de clafoutis onder in de oven in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
5. Bestrooi de clafoutis uit de oven met poedersuiker. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 260 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 33 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 1 gram
Zout 0 gram