Thaise kipgehaktballetjes met gebakken lente-ui

Ingrediƫnten

  • 250 g kipgehakt
  • 2 sjalotten
  • mespunt sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • peper
  • 8 lente-uitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 djoeroekblaadjes

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de sjalotten.
2. Meng de sjalot met de sambal, gemberpoeder, knoflook en wat vers gemalen peper door het kipgehakt en rol er kleine balletjes van.
3. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in ringetjes.
4. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de djoeroekblaadjes. Bak hierin de kipballetjes in ca. 10 minuten bruin en gaar.
5. Bak in een andere pan in de rest van de olie op hoog vuur de lente-uitjes lichtbruin. Strooi ze over de gehaktballetjes. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Serveer met volkorennoedels.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 415 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 31 gram
Waarvan verzadigd 8 gram
Vezels 4 gram
Zout 0.36 gram