Mexicaanse tortilla met spruitjes

Ingrediënten

  • 250 g spruitjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 2 tomaten
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • ca. 6 eetlepels magere kwark
  • 4 eetlepels geraspte 30+ kaas
  • 4 volkorenwraps
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 1/2 blikje kidneybonen
  • 1 eetlepel (maiskiem)olie

Bereidingswijze

1. Maak de spruitjes schoon, was en halveer ze. Kook ze in ca. 7 minuten in ruim water beetgaar.
2. Laat de kidneybonen uitlekken.
3. Pel de ui en hak deze fijn.
4. Pel de teentjes knoflook.
5. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de ui toe en pers de knoflook er boven uit. Voeg het komijnpoeder toe en bak alles op een laag vuur zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de kidneybonen toe en warm ze zachtjes mee. Voeg op het laatst de uitgelekte spruitjes toe.
6. Was en droog de sla en tomaten. Snijd de sla in reepjes en de tomaten in plakjes.
7. Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron volgens aanwijzing op de verpakking.
8. Beleg de wraos met reepjes sla, het spruitjesmengsel, plakken tomaat, geraspte kaas, chilisaus en een lepel kwark. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 565 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 72 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 25 gram
Zout 1.89 gram