Macaronisalade met geroosterde paprika’s en geitenkaas

Ingrediënten

  • 1 uitje
  • 3 paprika's (1 rood - 1 geel - 1 groen)
  • 150 g verse geitenkaas
  • 6 zwarte olijven
  • 50 g pijnboompitten
  • 150 g volkorenmacaroni
  • 10 g verse koriander
  • 1 dl tomatendressing (recept zie voedingscentrum.nl)
  • peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de ovengrill 10 minuten voor.
2. Snijd van de paprika's de steelaanzet rondom weg, verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika's met de opening naar beneden in een ovenschaal.
3. Snipper het uitje.
4. Pluk het korianderblad af en snijd het fijn.
5. Verkruimel de geitenkaas.
6. Zet de ovenschaal met paprika's op de tweede richel onder de grill en rooster de paprika's zwart in 10-15 minuten. Laat ze wat afkoelen.
7. Kook de macaroni volgens aanwijzing op de verpakking. Stort de macaroni in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.
8. Pel de paprika's. Snijd het vruchtvlees in vierkante stukjes.
9. Meng in een kom de macaroni met de paprika, uisnippers, bijna alle koriander en de tomatendressing*.
10. Verdeel de salade over twee borden. Strooi de geitenkaas en de rest van de koriander erover. Leg de olijven erbij. Breng op smaak met vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

*Het recept voor zelf gemaakte tomatendressing vind je op www.voedingscentrum.nl (Ga naar 'Recepten' en zoek op 'Tomatendressing'). 

Voedingswaarde per persoon

Energie 630 kcal
Eiwit 24 gram
Koolhydraten 67 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd 6 gram
Vezels 12 gram
Zout 0.43 gram