Lamsvlees met uien in yoghurtsaus

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g rode uien
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 2 takjes oregano of 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 2 dl kookroom light
  • 1 1/2 eetlepel olie
  • 1 1/2 eetlepel vloeibare margarine
  • 460 g mager lamsvlees
  • peper

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de knoflook en uien.
2. Was de rozijnen.
3. Bestrooi het vlees met vers gemalen peper en braad het in de olie met margarine rondom bruin.
4. Neem het vlees uit de pan en fruit de uien en de knoflook. Fruit het laurierblad, de tijm en de kruidnagelen ook even mee. Voeg dan de tomaten met het vocht en de rozijnen toe en breng het geheel aan de kook. Roer de kookroom erdoor en leg het vlees terug in de pan. Deksel erop en in ca. 45 minuten gaar stoven. Even op smaak brengen met vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Serveer met geroosterde of gegrilde aubergine en/of courgette en in de schil gekookte aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 435 kcal
Eiwit 28 gram
Koolhydraten 21 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd 9 gram
Vezels 5 gram
Zout 0 gram