Krokante venkelsalade

Ingrediƫnten

  • 250 g jonge peultjes
  • 4 worteltjes
  • 3 venkelknollen
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 40 g oude 30+ kaas
  • 10 g zwarte tapenade
  • 4 lente-uitjes
  • peper

Bereidingswijze

1. Kook de peultjes in kokend water met in 3-5 minuten beetgaar. Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.
2. Was de worteltjes en snijd in plakjes.
3. Snijd de lente-ui schuin in ringetjes.
4. Maak de venkelknollen schoon en snijd in de stukjes.
5. Pers de citroen uit en vang het sap op (reken een 1/2 als je partjes citroen als garnering gebruikt).  
6. Meng de peultjes luchtig met de wortel, venkel, lente-ui en peterselie.
7. Meng voor de dressing de tapenade met het citroensap, de olie, vers gemalen peper en het venkelgroen. Schep de dressing voorzichtig door de salade.
8. Strooi de kaas over de salade. Garneer met partjes citroen en/of wat citroenrasp. Geniet ervan! 

TipDeze snelle rauwkostsalade is een combinatie van tal van uitgesproken smaken: bitter (citroen), anijs (venkel) en pittig (lente-ui). Wie ook zoetzuur wil proeven, kan schijfjes appel toevoegen.

Menusuggestie: Serveer met geroosterd volkorenbrood.

Voedingswaarde per persoon

Energie 160 kcal
Eiwit 11 gram
Koolhydraten 11 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 9 gram
Zout 0.57 gram