Koolrabi met kip

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 dubbele kipfilet van ca. 250 g
  • 2 koolrabi's
  • 4 bolletjes gember
  • 1 lente-uitje
  • peper
  • sap van 1/2 citroen
  • 25 g vloeibare margarine
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel bouillonpoeder met minder zout

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
3. Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui. Bak de kipreepjes ca. 5 minuten mee.
4. Schil intussen de koolrabi's en snijd ze in blokjes.
5. Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
6. Schep koolrabiblokjes, citroensap, gemberplakjes en bouillonpoeder door de kipreepjes en laat het geheel in een gesloten pan in ca. 10 minuten gaarsmoren.
7. Snijd intussen het lente-uitje in dunne ringen en schep deze op het laatste moment door de schotel.
8. Maak op smaak met sojasaus en vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 365 kcal
Eiwit 34 gram
Koolhydraten 25 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 7 gram
Zout 1 gram