Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Ingrediƫnten

  • 350 g in blokjes gesneden koolraap
  • 200 g gesneden andijvie
  • ca. 75 g champignons
  • 1 kleine ui
  • peper
  • nootmuskaat
  • ca. 1/2 dl halfvolle melk
  • 10 g vloeibare margarine
  • 600 g aardappelen
  • 150 g kipfilet

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
2. Kook de aardappelen samen met de koolraapblokjes in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar.
3. Pel en snipper de ui.
4. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Snijd de champignons in plakjes.
5. Snijd de kip in blokjes en bak ze rondom bruin in margarine in een koekenpan. 
6. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de kip mee.
7. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het kipmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met vers gemalen peper en nootmuskaat. Geniet ervan! 

Dieet variatietip: Bij lactose-intolerantie kun je melk vervangen door sojamelk of lactosevrije melk. Als je plantaardig eet (drinkt) kun je ook kiezen voor sojamelk. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 460 kcal
Eiwit 35 gram
Koolhydraten 66 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 10 gram
Zout 0.28 gram