Knolselderijpuree

Ingrediƫnten

  • ca. 400 g schone knolselderij
  • 2 eetlepels water
  • peper
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 kleine gekookte aardappel

Bereidingswijze

1. Maak de knolselderij schoon, was en snijd in stukken.
2. Leg de knolselderij met de dikke delen naar de buitenkant van een magnetronbestendige schaal met een inhoud van 2-2,5 liter en voeg het water toe. Kook de groente gaar (afgedekt). Houd 10-14 minuten op ca. 750 Watt aan. Laat de groente enkele minuten afgedekt nagaren. Giet het kookvocht af.
3. Pureer de hete groente met de staafmixer of in de keukenmachine en voeg de kookroom, aardappel en vers gemalen peper naar smaak toe. Verwarm nog even voor het serveren. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 130 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 20 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 11 gram
Zout 0.41 gram