Knolselderij met paddenstoelen

Ingrediƫnten

  • 1 dunne prei
  • 75 g champignons of kastanjechampignons
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • peper
  • 1/2 dl kookroom light
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 knolselderij
  • scheutje groentebouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Snijd de knolselderij in plakken en schil deze vervolgens. Verwijder alle bruine stukken. Snijd de knolselderij in blokjes.
2. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
3. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en snijd ze in plakjes.
4. Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de olie toe en bak de knolselderij 3 minuten op hoog vuur. Voeg de prei toe, bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de champignons met de tijm en vers gemalen peper toe en bak nog 1 minuut. Schenk de groentebouillon en de kookroom erbij, schep goed om en laat de groente beetgaar worden. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 115 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.14 gram