Kipfilet met mosterd-granaatappelsaus

Ingrediƫnten

  • 1 kipfilet
  • 1 granaatappel
  • takje peterselie
  • 1 ui
  • 1 kopje bouillon met minder zout
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • peper

Bereidingswijze

1. Bak de kipfilet in ca. 15 minuten gaar in een koekenpan met wat olijfolie, bestrooid met wat vers gemalen peper.
2. Snipper de ui en fruit in een drupje olijfolie. Voeg de bouillon en mosterd toe en de helft van de granaatappelpitjes. Voeg naar smaak vers gemalen peper toe. Laat de helft van de saus een aantal minuten indikken, de andere helft kun je de laatste 5 minuten toevoegen aan de koekenpan bij de kip.
3. Snijd de kipfilet in plakjes en serveer met de saus eroverheen.
4. Garneer met de andere helft van de granaatappelpitjes en de peterselie. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 250 kcal
Eiwit 33 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 4 gram
Zout 0.33 gram