Hachee

Ingrediënten

  • 400 g uien
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 in stukjes gesneden tomaten
  • 250 g magere runderlappen
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml vleesbouillon met minder zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper

Bereidingswijze

1. Schil de uien. Schil 3 grote uien en snijd in partjes (Minder snijden? Neem dan 6 kleine uien en halveer in de lengte).
2. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met vers gemalen peper.
3. Sudder het vlees: Verwarm margarine in een grote braadpan. Bak de vleesblokjes in 5 minuten bruin. Haal het vlees uit de pan.
4. Bak de uien en bruine suiker 5 minuten in dezelfde pan.
5. Schep het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover, roer goed door en bak nog een paar minuten (Tip: extra pittig wordt de hachee door nu een half rood pepertje en 3 eetlepels kerriepoeder (zonder zout) toe te voegen). Schenk de wijnazijn en bouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes en kruidnagels toe. (Variatietip: voeg ook 300 gram stukjes winterwortel toe). Breng de hachee aan de kook, leg de deksel half op de pan en draai het vuur laag en roer zo nu en dan even door. Na ca. 2,5 uur zachtjes sudderen is de hachee klaar.
6. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng op smaak met vers gemalen peper. Smakelijk eten! 

Mensuggestie: Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree.

Variatietip: Hachee met tomaat en rode wijn. Maak de hachee volgens bovenstaand recept en bak 1 teentje knoflook en 3 in stukjes gesneden tomaten met de uien mee. Neem in plaats van wijnazijn, 2 eetlepels balsamico azijn en vervang 100 ml van de vleesbouillon door rode wijn.

Voedingswaarde per persoon

Energie 385 kcal
Eiwit 31 gram
Koolhydraten 25 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 6 gram
Zout 0 gram