Groentespaghetti met kruidenkaassausje

Ingrediƫnten

  • 150 g koolraap
  • 125 g wortel
  • peper
  • 100 g komkommer
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 100 g zuivelspread light evt. met tuinkruiden

Bereidingswijze

1. Snijd de koolraap in dikke plakken en schil deze. 
2. Schil de wortel dun.
3. Was de komkommer.
4. Schil met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten (spaghetti) van de groenten. 
5. Doe de koolraap en wortel in een stoommandje of hittebestendig vergiet. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de koolraap en de wortel boven het kokende water, afgedekt, in circa 15 minuten net gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de linten komkommer toe aan de groenten.
6. Roer intussen de zuivelspread met de kwark en vers gemalen peper naar smaak. Verwarm de saus, laat niet koken.
7. Serveer de groentespaghetti met de kruidenkaassaus. Geniet ervan! 

Menusuggestie: Lekker met gekookte krielaardappelen en gegrilde kipfilet of een tartaartje.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 130 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.61 gram