Frisse salade

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • peper
  • 10 sprietjes bieslook
  • 80 g verse geitenkaas
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1/3 komkommer
  • 1 ui

Bereidingswijze

1. Halveer de tomaten en verwijder de pitjes en het sap.
2. Schil de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Schraap er met een lepeltje de pitjes en zaadlijsten uit.
3. Pel intussen de ui en snipper deze fijn.
4. Hak de bieslook fijn.
5. Snijd de uitgelekte tomaat en komkommer in kleine blokjes.
6. Meng in een kom ui met komkommer, tomaat en bieslook. Breng op smaak met vers gemalen peper. Laat de salade ca. 2 uur gekoeld staan.
7. Verdeel de salade over twee bordjes. Verkruimel de geitenkaas er boven, garneer met mooie lange sprieten bieslook, besprenkel met de olijfolie en serveer direct. Eet smakelijk! 

Tip: Met de zaadlijsten van komkommer en tomaat maak je heerlijk verfrissend komkommer- of tomatenwater. 

Menusuggestie: Serveer met geroosterd volkorenbrood. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 190 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd 5 gram
Vezels 4 gram
Zout 0.41 gram