Gevulde venkelschuitjes

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 5 theelepels geraspte 30+ oude boerenkaas
  • 5 eetlepels gedroogd verkruimeld volkorenbrood
  • 2 eetlepels olie
  • 3 tomaten
  • peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Was de tomaten en snijd in blokjes. 
3. Haal van elke venkelknol de 4 grote buitenste rokken (bladeren) los. Kook de venkelrokken in ruim kokend water tot ze beetgaar zijn.
4. Snijd de rest van de venkel in heel kleine blokjes en bak de blokjes venkel samen met de knoflook 5-10 minuten op zacht vuur in de olie. Voeg twee eetlepels peterselie en de tomaatblokjes toe en breng op smaak met vers gemalen peper.
5. Vul de venkelrokken met tomaat-venkelmengsel (snijd eventueel een klein stukje van de venkelrokken, zodat ze goed blijven staan) en leg ze in de ovenschaal.
6. Meng 2 eetlepels peterselie met de tijm, kaas en broodkruim en breng dit mengsel op smaak met vers gemalen peper.
7. Strooi het broodkruimmengsel over de gevulde venkel, druppel er nog wat extra olijfolie over en bak de venkel in ca. 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant gegratineerd is. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 155 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 6 gram
Zout 0.42 gram