Gestoomde prei met olijventomatencoulis

Ingrediënten

  • 2 niet te grote preien
  • 1 grote tomaat
  • 3 gedroogde tomaten in olie
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

1. Was de preien, snijd ze in stukken van ca. 5 cm en snijd die weer in lange, dunne reepjes.
2. Snijd de gedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes.
3. Halveer de tomaat en rasp deze (boven een kommetje) tot moes op een rasp. Tip: met de tomatenschillen kun je tomatenwater maken.
4. Doe de preireepjes in een stoommand. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de prei in ca. 7 minuten gaar.
5. Verhit intussen de olie en pers de gepelde knoflook erboven uit. Fruit de knoflook even mee en voeg de tomatenmoes toe. Laat de tomaat op middelhoog vuur iets indikken en roer 2/3 deel van de gedroogde tomaat en de olijven toe.
6. Breng de coulis op smaak met vers gemalen peper en verdeel over 2 borden. Schep de prei op de coulis en verdeel de rest van de gedroogde tomaatstukjes erover. Serveer meteen. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 195 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 21 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 9 gram
Zout 1.4 gram