Gestoomde kool met pittige room en abrikozen

Ingrediƫnten

  • 4 gewelde abrikozen
  • 1 bosuitje
  • 1 theelepel fijngeraspte limoenschil of citroenschil
  • 1/2 grote witte kool of 1 kleine kool
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 rode peper

Bereidingswijze

1. Was en snijd de kool in fijne reepjes of schaaf de kool fijn.
2. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
3. Halveer de rode peper, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd fijn. 
4. Verwarm de kookroom en rode peper al roerend in een klein pannetje. Schep de pittige room en abrikozen door de kool en doe de kool in een stoommand.
5. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de kool in ca. 7 minuten beetgaar.
6. Snijd intussen de bosuitjes in stukjes.
7. Meng de bosui en geraspte citrusschil door de warme kool en serveer meteen. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 135 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 19 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 10 gram
Zout 0.08 gram