Gestoomde broccoli met geschaafde amandelen

Ingrediƫnten

  • 400 g broccoli
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 1/2 sinaasappel

Bereidingswijze

1. Maak de broccoli schoon en snijd de groente in roosjes.
2. Snijd de sinaasappel in blokjes en vang het sap op. Bewaar het vruchtvlees. 
3. Leg de broccoli in het stoommandje van een stoompan. Vul het waterniveau tot gemiddeld. Stoom de groenten in ongeveer 11 minuten gaar.
4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
5. Leg de broccoli in een mooie schaal. Strooi de amandelen erover en schep de sinaasappel (vruchtvlees) er doorheen. Sprenkel als laatste het sinaasappelsap erover. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 135 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 8 gram
Zout 0.03 gram