Gesmoorde schorseneren in sinaasappelhoningsaus

Ingrediƫnten

  • 500 g schorseneren
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sinaasappel
  • verse kruiden bv. dille/kervel of peterselie
  • peper

Bereidingswijze

1. Boen de schorseneren schoon onder koud stromend water. Schrap ze bij gedeelten af. Leg ze in een pan met water en kook ze beetgaar in 15-20 minuten. Laat de schorseneren wat afkoelen en stroop de schil er af.
3. Schil de sinaasappel dik en snijd in plakken. Snijd de plakken sinaasappel in blokjes, pers hier 100 ml sap uit. Bewaar het vruchtvlees. 
2. Verhit de margarine in een hapjespan en bak de schorseneren goudgeel. Voeg de honing toe. Roer goed tot de honing karameliseert. Voeg het sinaasappelsap toe, leg het deksel op de pan en smoor de schorseneren gaar in de sinaasappelsaus. Bind de saus eventueel met allesbinder. Meng met de sinaasappel (vruchtvlees). Breng op smaak met vers gemalen peper, verse dille, kervel of peterselie. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 290 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 51 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 6 gram
Zout 0 gram