Gesmoorde komkommer met paprika en tomaat

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer
  • 1 kleine ui
  • peper
  • 1/2 rode of groene paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 volkorenbeschuit vermalen tot paneermeel
  • 2 - 3 grote ontvelde tomaten

Bereidingswijze

1. Schil de komkommer en snijd blokjes.
2. Snijd de paprika in reepjes.
3. Snijd de tomaten in stukjes.
4. Pel en snipper de ui.
5. Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de ui even mee. Voeg de komkommer en de paprika toe. Schep alles goed om. Voeg een klein scheutje water toe en smoor de groenten in ongeveer 10 minuten met het deksel op de pan.
6. Voeg de tomaten in de laatste minuten van de smoortijd toe aan de komkommer. Breng op smaak met vers gemalen peper en schep de paneermeel door de groenten. Eet smakelijk! 

Dieet variatietip: Heb je lactose-intolerantie? Gebruik dan (olijf-)olie in plaats van boter. Bij glutenallergie kun je paneermeel door het fijn gekruimelde glutenvrije brood of glutenvrije beschuit vervangen.

Voedingswaarde per persoon

Energie 140 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 15 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.1 gram