Gesmoorde courgette met basilicum

Ingrediƫnten

  • 500 g courgettes
  • peper
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1/2 theelepel basilicum
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1/2 dl bouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Was de courgette en snijd een plakje van de bovenkant. Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm.
2. Verwarm de margarine en bak de courgetteplakken hierin zachtjes.
3. Doe er wat vers gemalen peper en basilicum bij en voeg de bouillon toe. Laat het geheel 5 minuten smoren. Voeg in de laatste minuut de kookroom toe. Eet smakelijk! 

Dieet variatietip: Heb je lactose-intolerantie? Gebruik olie voor het bakken en een eetlepel azijn in plaats van kookroom. Volg je een energieverrijkt dieet? Doe er aan het eind wat geroosterde pijnboompitten en eventueel Grana Padano 32+ kaas bij.

Voedingswaarde per persoon

Energie 120 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 2 gram
Zout 0.04 gram