Gegratineerde venkel in tomatensaus

Ingrediënten

  • 750 g venkel
  • 500 g tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden verse basilicum
  • 1 pak gezeefde tomaten (400 ml)
  • 1 volkorenstokbrood (ca. 250 g)
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g geraspte Grana Padano 32+ kaas
  • 1 - 2 theelepels organo
  • 100 g ongezouten walnoten
  • peper

Bereidingswijze

1. Was de tomaten en venkel. Snijd de tomaat fijn. Snijd de venkel in plakken. 
2. Verwarm de olie en bak hier de ui, knoflook en oregano 3-4 minuten in. Voeg de bouillon toe en laat deze helemaal verdampen. Voeg de gezeefde tomaten, peper en de fijngesneden basilicum toe. Kook het mengsel in ca. 5 minuten in tot een dikke saus. Roer de tomaten erdoor.
3. Verwarm de oven voor op 200°C.
4. Kook de venkelplakken in 6-10 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met vers gemalen peper.
5. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal en leg hier dakpansgewijs de plakken venkel op.
6. Bestrooi de venkel met 75 gram kaas en schenk de rest van de tomatensaus erover. Strooi nog 75 gram kaas erover en bak de venkel 25-30 minuten in het midden van de oven.
7. Bak het volkorenstokbrood af (indien afbak). 
8. Garneer de venkel met basilicumblaadjes en serveer met het stokbrood. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 590 kcal
Eiwit 27 gram
Koolhydraten 42 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 31 gram
Waarvan verzadigd 7 gram
Vezels 2 gram
Zout 2 gram