Fijne salade met bietjes en mais

Ingrediënten

  • 100 g sperziebonen
  • 1 gekookt bietje
  • 1 sinaasappel
  • kleine krop ijsbergsla
  • 2 eetlepels maiskorrels uit blik of pot
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

1. Snijd de puntjes van de sperziebonen.
2. Kook de sperziebonen in een pan met ruim water in 5-8 minuten beetgaar.
3. Schil de sinaasappel. Snijd de sinaasappel in plakken. Snijd de plakken in blokjes en pers het sap uit. Bewaar het vruchtvlees. 
4. Laat in een steelpan het sinaasappelsap tot de helft inkoken.
5. Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
6. Wrijf het vel van het bietje, snijd eerst in plakjes en daarna in reepjes.
7. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
8. Schenk het ingekookte sinaasappelsap in een kom en klop de olijfolie met de mosterd en de tijm erdoor. Breng de dressing op smaak met zout en vers gemalen peper. Schep de ijsbergsla met de sperziebonen, de bietjes en de maïskorrels voorzichtig door de dressing. Schep de salade op twee borden. Geniet ervan! 

Dieet variatietip: De mosterd kun je eventueel vervangen door een eetlepeltje azijn of mierikswortel. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 175 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 11 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 6 gram
Zout 0 gram