Elzasser zuurkool met kip en druiven

Ingrediƫnten

  • 300 g ontbeend kippendijvlees
  • 300 g zuurkool
  • 125 g witte pitloze druiven
  • 1 kleine ui
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1/2 theelepel laurierpoeder of 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1/2 dl bouillon met minder zout
  • peper

Bereidingswijze

1. Snijd de kip in reepjes of blokjes. 
2. Verhit de margarine in een braadpan. Roerbak hierin de kip rondom gaar en bruin.
3. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
4. Roer de mosterd, kruidnagel, laurierpoeder en vers gemalen peper door de kip in de pan. Leg de uiringen op de kip. Leg hier de zuurkool met de witte druiven op. Voeg de bouillon toe en stoof dit alles ca. 60 minuten. Breng eventueel op smaak met nog wat vers gemalen peper.

Dieet variatietip: Heb je lactose-intolerantie? Vervang dan margarine door (olijf-)olie. Mosterd kun je vervangen door mierikswortel.

Voedingswaarde per persoon

Energie 455 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 15 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 29 gram
Waarvan verzadigd 8 gram
Vezels 7 gram
Zout 2.7 gram