Eenpansgerecht van witte kool, gehakt en aardappel

Ingrediƫnten

  • 300 g gesneden witte kool
  • 1/2 ui
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 200 g mager runder gehakt pittig aangemaakt (bv. met ui vers gemalen peper en/of fijngesneden rode of groene peper)
  • ca. 560 g vastkokende aardappel in blokjes

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui fijn.
2. Doe het gehakt in een ruime (ondiepe) magnetronbestendige schaal. Zet deze (afgedekt) in de magnetron. Houd ca. 2 minuten op 750 Watt aan.
3. Voeg de ui, kool en aardappelen toe met 1 dl bouillon en schep goed om. Zet de schaal (afgedekt) terug in de magnetron. Houd 4-6 minuten op ca. 750 Watt aan tot de aardappelen gaar zijn en de kool beetgaar is. Giet overtollig kookvocht af. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 485 kcal
Eiwit 29 gram
Koolhydraten 61 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd 5 gram
Vezels 10 gram
Zout 0.45 gram