Vietnamese noedelsoep

Ingrediƫnten

  • 8 dunne lente-uitjes
  • 8 takjes verse koriander
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 limoen
  • 500 ml kippenbouillon met minder zout
  • 1/5 rode peper
  • 75 g gekookte kipfilet
  • 40 g volkorennoedels of rijstnoedels van zilvervliesrijst

Bereidingswijze

1. Snijd 6 lente-uitjes in pijpjes van 2 centimeter.
2. Breng de kippenbouillon aan de kook.
3. Kook de lente-ui in de bouillon in ca. 4 minuten beetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
4. Kook de noedels kort (volgens aanwijzing op de verpakking) in de bouillon gaar. Schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren) en verdeel ze over twee ruime soepkommen.
5. Snijd intussen de rest van de lente-ui in dunne ringetjes, snijd de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn.
6. Verwijder pitjes uit de peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
7. Voeg koriander en peperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en het sap van de limoen.
8. Leg de pijpjes lente-ui en plakjes kip op de noedels. Schenk er de geurige bouillon over en garneer met de ringetjes lente-ui. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 180 kcal
Eiwit 13 gram
Koolhydraten 27 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd 0.4 gram
Vezels 4 gram
Zout 0.26 gram