Sandwich met champignon en radijs

Ga naar:

Boodschappenlijst

250 g champignons of kastanjechampignons
2 blaadjes kropsla
1 theelepel olie
80 g zuivelspread light
4 sneetjes volkorenbrood
1/2 bosje radijs

Bereidingswijze

1. Rooster de boterhammen in een broodrooster.
2. Veeg de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapiertje. Snijd de champignons dan in plakjes.
3. Was de radijs, verwijder het groen en snijd de radijs in dunne plakjes.
4. Verhit de olie in een koekenpan. Doe de champignons in de pan. Bak de champignons al omscheppend op een hoog vuur tot het vrijkomende vocht is verdwenen.
5. Doe de champignons in een kom. Spatel de zuivelspread er voorzichtig doorheen.
6. Besmeer 2 van de geroosterde boterhammen met een laag van het champignon-zuivelspreadmengsel. Leg er wat sla en radijsplakjes op. Eindig met de onbesmeerde boterham.
7. Snijd met een scherp broodmes de boterhammen twee keer diagonaal door. Steek de sandwiches vast met de satéprikkers. De sandwiches zijn zowel warm als koud erg lekker. Smakelijk eten! 

 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
270 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
14 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
31 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
1.21 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten