Boerenomelet met paprika

Ingrediënten

  • 2 oranje paprika's
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 ui

Bereidingswijze

1. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes.
2. Pel de ui en snipper fijn.
3. Klop de eieren los met melk en vers gemalen peper. Roer de kaas door het eimengsel. Verhit in een koekenpan een halve eetlepel olie en bak hierin een omelet. Bak op deze wijze nog 1 omelet en houd warm.
4. Verhit een halve eetlepel in een koekenpan en fruit hierin de paprika en ui ca. 5 minuten. Breng het groentemengsel op smaak vers gemalen peper.
5. Verdeel de omeletten over 2 borden.
6. Verdeel het groentemengsel over de omeletten en vouw ze dubbel. Geniet ervan! 

Menusuggestie: Lekker met volkorenbrood. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 235 kcal
Eiwit 15 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram