Bloody Mary van paprika

Ingrediënten

  • 5 rode paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • scheutje olijfolie extra vierge
  • 6 dl tomatensap
  • tabasco
  • worchestershire saus

Bereidingswijze

1. Maak de paprika's schoon en snijd in grove stukken.
2. Pel en hak de knoflook fijn.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de paprikastukken op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Blus af met een klein scheutje tomatensap.
4. Pureer het mengsel zeer fijn of haal het door een zeef. Laat het afkoelen en meng de rest van het tomatensap erdoor.
5. Breng op smaak met de suiker en een paar druppels tabasco en/of worchestershire saus. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 90 kcal
Eiwit 0.3 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd 0.4 gram
Vezels 4 gram
Zout 1 gram