Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte verse Italiaanse kruiden
  • 400 g bloemkool in roosjes
  • peper
  • 1/2 dl groentebouillon met minder zout of water

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
2. Snijd de tomaten fijn.
3. Tomatensaus: Verhit de olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook 1-2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaten met de paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel ca. 8 minuten heel zachtjes sudderen.
4. Kook de bloemkool in een pan met weinig water in ca. 10-15 minuten gaar.
5. Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogen in de zeef achterblijven. Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is. Breng de saus op smaak met vers gemalen peper.
6. Giet de bloemkoolroosjes af en breng over in een schaal.
7. Schep de tomatensaus erover. Smakelijk eten! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 170 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 8 gram
Zout 0 gram