Auberginedip met komkommer

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels koriander
  • 1 theelepel honing
  • 40 g ongezouten walnoten
  • 2 sjalotjes

Bereidingswijze

1. Prik de aubergines hier en daar in met een vork. Leg ze 10-15 minuten onder een hete grill tot ze zacht zijn en de schil licht gerimpeld is. Blijf goed kijken en houd het in de gaten, het kan ineens te hard gaan.
2. Pel de knoflook en de sjalot en hak fijn.
3. Als de aubergines onder de grill vandaan komen, halveer de aubergines en haal het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees in een kom, voeg het citroensap toe en prak het vruchtvlees fijn met een vork.
4. Meng de olie, honing, koriander en vers gemalen peper door het vruchtvlees en roer tot een glad mengsel. Voeg de fijngehakte knoflook en sjalotten toe. Hak de walnoten fijn en voeg deze ook toe aan het mengsel.
5. Laat de dip dan nog even afkoelen, door de dip afgedekt in de koelkast te bewaren.
6. Was ondertussen de komkommer en snijd deze in wat dikkere plakjes.
7. Als de dip geserveerd wordt, kun je de dip op de plakjes komkommer uitsmeren. 

Dieet variatietip: Volg je een energiebeperkt dieet? Doe er de helft van de walnoten en geen honing bij. Kun je geen walnoten eten? Dan kun je ze eventueel vervangen door macadamia noten, paccannoten of pijnboompitten. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 170 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram