Uiensoep met sherry

Ingrediƫnten

  • 2 flinke gele uien
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 - 2 eetlepels sherry
  • 5 dl bouillon met minder zout
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Pel de uien en snijd iedere ui in 8 parten.
2. Pel de knoflookteen.
3. Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de ui toe, pers er de knoflookteen er boven uit en bak alles zachtjes, al omscheppend, op een laag vuur 3 minuten. Voeg de bouillon toe. Breng het aan de kook en laat 15 minuten afgedekt zachtjes koken.
4. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin en hak de bieslook fijn.
5. Neem de stukken ui uit de pan en pureer in een blender met een scheutje van de bouillon tot een gladde massa. Doe opnieuw in de kookpan met de rest van de bouillon. Breng het aan de kook.
6. Neem de pan van het vuur en roer er de bieslook door en voeg de sherry naar smaak toe.
7. Doe de soep in 2 kommen en strooi er het amandelschaafsel over.

Dieet variatietip: Het amandelschaafsel kun je makkelijk laten staan, voeg eventueel wat croutons aan de soep toe. Voeg de croutons ook toe voor energieverrijking. Volg je een energiebeperkt dieet? Dan kun je deze soep als hoofdgerecht nemen met volkorenbroodje erbij. Wil je dit toch als voorgerecht gebruiken? Doe er dan geen sherry en amandelen in.

Voedingswaarde per persoon

Energie 230 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 4 gram
Zout 0.22 gram