Tomatenrauwkostsalade

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 6 radijsjes
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1/2 komkommer
  • 3 eetlepels magere kwark
  • peper

Bereidingswijze

1. Was de tomaten en komkommer en snijd in stukjes.
2. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in dunne plakjes.
3. Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes.
4. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit.
5. Roer in een schaal 1 eetlepel citroensap met de helft van de geraspte schil, de olijfolie en peterselie tot een sausje. Schep de groente erdoor. Voeg wat vers gemalen peper naar smaak toe.
6. Laat de salade minstens 15 minuten staan.
7. Roer in een ander schaaltje de kwark met 1/2 eetlepel citroensap en de rest van de geraspte schil door elkaar. Voeg vers gemalen peper naar smaak toe.
8. Schep de salade op twee borden en geef de dressing er apart bij. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 130 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram