Zoete bakjes met fruitsalade

Ingrediƫnten

  • 2 handperen
  • citroensap
  • 200 g pitloze witte druiven
  • 1 grote sinaasappel
  • 2 eetlepels bloemenhoning
  • verse munt
  • 50 g vloeibare margarine en een 1/2 eetlepel voor het invetten
  • 3 eetlepels bronwater met vruchtensmaak
  • 4 vellen diepvries filodeeg

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden en laat het filodeeg ontdooien.
2. Smelt de margarine in een steelpan op een laag vuur (niet bruin laten worden).
3. Zet acht ronde vormpjes met een middellijn van 10-12 cm omgekeerd op een bakplaat en vet de buitenkant in met wat margarine. Snijd de vellen filodeeg in vieren. Bestrijk telkens 2 deeglapjes met de warme margarine en leg ze op elkaar op de ingevette vormpjes.
4. Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in circa 5 minuten lichtbruin, stevig en krokant.
5. Haal de bakjes van fillodeeg voorzichtig van de vormpjes.
6. Schil intussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel het vruchtvlees met citroensap.
7. Halveer de druiven.
8. Trek met een zesteur (citroentrekker, is een speciaal soort mesje) of met een ander klein scherp mesje, mooie sliertjes schil van de sinaasappel. Schil de sinaasappel vervolgens dik, zodanig dat er geen wit meer aan het vruchtvlees zit. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
9. Schep de peren, druiven, sinaasappelpartjes en sinaasappelschilletjes met de honing en het bronwater door elkaar in een kom. Vul de bakjes met de fruitsalade. Garneer de bakjes met een takje munt. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 245 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 30 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0 gram