"Het is niet alleen leuk om te varieren met verschillende kleuren groenten en fruit, het is ook erg gezond! Eet dus zoveel mogelijk verschillende kleuren, zo weet je zeker dat je goed bezig bent."

Rudolph van Veen, Meesterkok

Rudolph is Meesterkok en Meesterpatissier. Hij houdt zich sinds begin dit jaar bezig met eerlijke voorlichting met betrekking tot eten: waar komt je eten vandaan en hoe kan ik dat leuk en gezond bereiden? Daarom houdt Rudolph ook van kleur. Sinds januari 2017 is hij ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.

"Goede voeding kan zowel ziekten voorkomen, als ingezet worden bij de behandeling van ziekten."

Tamara de Weijer, huisarts

Tamara is huisarts en heeft zich sinds 5 jaar gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in haar werk. Zij heeft veel kennis over wat voedsel voor je gezondheid kan doen.. Dus je raadt het al... ze is fan van kleurrijk eten. Sinds 2017 is zij ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.

Wil jij meer kleur in je leven maar weet je niet waar je moet beginnen? Stel jezelf een behapbaar doel: voeg eens 2 extra kleuren aan je maaltijd toe. Dat doe je gemakkelijk met deze recepten:

Sluit

Nederland geeft kleur door

Dit is het Internationaal VN-jaar van Groenten en Fruit. Hoe belangrijk gezond leven is, heeft de afgelopen tijd ons wel geleerd. Toch eten we nog veel te weinig groente en fruit. Tijd voor actie. Met de campagne ‘Geef kleur door’ roepen we gemeenten, instellingen, bedrijven en consumenten op om onze voedselomgeving in te kleuren met groenten en fruit. Voor een gezonde, duurzame wereld

Doe mee
Geef kleur door