Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Verwijder de zaadlijsten met de zaadjes en ook de steelaanzet. Je kunt de steelaanzet ook behouden voor de sier. Bijvoorbeeld bij halveren of als je de ‘deksel’ terugzet op een gevulde paprika.

In dit filmpje laat Nederland Proeft zien hoe je paprika het beste kunt ontvellen.

Bereidingstijden

Koken: 5 - 9 minuten
Roerbakken: 5 - 7 minuten
Magnetron: 1,5 - 3 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 10 - 15 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Enjoya schoonmaken

Was de paprika. Snijd een kapje van de paprika. Breek de steelaanzet van het kapje. Snijd de zaadlijsten uit de paprika. Je kunt de steelaanzet ook behouden voor de sier. Bijvoorbeeld bij halveren of als je de ‘deksel’ terugzet op een gevulde paprika.