Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Hak de blaadjes van de majoraan fijn. Daarna kun je ze in verschillende (vlees)gerechten verwerken.

In Duitsland wordt het kruid veel gebruikt bij de bereiding van worsten, vandaar de bijnaam worstkruid. Bijvoorbeeld in een zuurkoolschotel met gehakt en bij wild en gevogelte en in vleespastei. In Zuid Europa voegt men majoraan toe aan visgerechten en aan de tomatensaus bij pastagerechten.

Majoraan werkt ook prima om Hollandse wintergroenten als bonen, kool en wortel wat extra ‘bite’ te geven en in ovengerechten met aardappel.

Je kunt het kruid ook gebruiken voor een lekkere kruidenthee. Gebruik 2 theelepels gehakte of gedroogde majoraan (ca. 2 - 3 gram)  voor een kop thee en laat dit ca. 6 minuten trekken.

Marjolein/Majoraan schoonmaken

Spoel de marjolein voorzichtig schoon en dep het kruid droog met een keukenpapiertje.