Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Rode koolkiemen kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.

Bereidingstijden

Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.

Rode koolkiemen schoonmaken 

Rode koolkiemen zijn ook rauw eetbaar. Er bestaat een risico dat rode koolkiemen (net als taugé) besmet zijn met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli.

Zo verminder je het risico:

  • Het is belangrijk om de rode koolkiemen voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
  • Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C). 
  • Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.

Geen rauwe kiemgroente eten: Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier op letten.