Diagnose Voeding & Gezondheid

Niet alleen het eten van meer groente tijdens de lunch zal gezondheidswinst opleveren, ook de manier waarop we eten biedt kansen voor een betere gezondheid. Wie meer tijd neemt om samen met andere mensen te eten behaalt psychologische-, sociale- en biologische voordelen.
Vanuit Diagnose Voeding & Gezondheid stellen wij onze whitepaper ‘Groenterijke én relaxte lunch’ beschikbaar waarin onze bevindingen op dit thema zijn gebundeld.

Bekijk hier de whitepaper 'Groenterijke én relaxte lunch'.

Diagnose Voeding & Gezondheid is een volgende stap in het ‘Diagnose-programma’, gericht op het realiseren van doorbraken op de maatschappelijke vraagstukken op het gebied van voeding en gezondheid. Geen enkele partij in de samenleving is daartoe alleen in staat en daarom werkt Diagnose Voeding & Gezondheid samen met tientallen organisaties en honderden experts. Hiermee creëren we een ecosysteem waarin we ‘kennis’, ‘kunde’ en ‘kapitaal’ samenbrengen. Met deze ‘coalition of the willing’ starten we een open dialoog en gezamenlijk leerproces, dat uitmondt in samen innoveren met een ‘coalition of the doing’. Met als resultaat: impactvolle innovaties en interventies die snel kunnen worden opgeschaald, nieuwe inzichten en nieuwe samenwerkingsverbanden. 

Diagnose Voeding & Gezondheid is een initiatief van BeBright en Rabobank. Samen met onder andere de Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht (EBU), Jaarbeurs en Zilveren Kruis vormen zij de strategische partners van de accelerator. Daarnaast zijn Hogeschool Utrecht (HU), Universiteit Utrecht (UU) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) als kennispartners verbonden aan de accelerator.

Algemene informatie

Naam:
Diagnose Voeding & Gezondheid
Organisatie:
Diagnose Voeding & Gezondheid
Email: