Institute for Positive Health

Institute for Positive Health (iPH) is dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid.
IPH wil de beweging rond Positieve Gezondheid stimuleren, versterken en versnellen. Zo maken we met elkaar van Nederland de grootste Blue Zone ter wereld, een plek waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven dan waar ook ter wereld.

Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Dat is Positieve Gezondheid.

Positieve Gezondheid omvat 6 pijlers die mensen alle 6 even belangrijk vinden:

  • Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit
  • Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk
  • Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
  • Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven
  • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen
  • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

Op 14 oktober, de Nationale Groente- en Fruitdag, dragen we graag bij aan een stukje bewustwording onder ons netwerk door het verspreiden van het filmpje van de groente- en fruitrijke lunch in het Maasstad Ziekenhuis. Want bij Positieve Gezondheid hoort ook gezond eten en drinken, goed voor je fysieke én mentale gezondheid! En voor een goed herstel bij patiënten.

Meer informatie:

www.iph.nl

www.mijnpositievegezondheid.nl

info@iph.nl

Algemene informatie

Naam:
Institute for Positive Health
Organisatie:
Institute for Positive Health
Contact:
Angelique Schuitemaker
Email: