Nederlandse Fruittelers Organisatie

Het behartigen van de belangen van de professionele fruitteler; dat is waar De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) zich op richt. Eén van onze speerpunten is het stimuleren van de afzet en de consumptie van fruit. Op dat vlak is nog veel te winnen: uit RIVM-onderzoek blijkt dat bijna negen op de tien Nederland de aanbevolen hoeveelheid van 200 gram fruit per dag niet haalt.

De NFO is daarom initiatiefnemer van de Filefruit-campagne, die wordt afgesloten tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag. Met deze campagne willen we consumenten stimuleren om vaker fruit te eten: onderweg, in de auto, maar ook als men thuis aan het werk is. Ook het thuiswerken in tijden van corona brengt namelijk perfecte ‘fruit-eet-momenten’ met zich mee! Denk bijvoorbeeld aan ‘Doe-je-laptop-ff-uit-fruit’ of ‘In-je-pyjama-meeten-met-je-baas-fruit’. Waar je ook bent, wat je ook doet: fruit is altijd lekker tussendoor!

Daarnaast levert de NFO kisten appels aan het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam, die neergezet worden voor zorgpersoneel. 

Algemene informatie

Naam:
Nederlandse Fruittelers Organisatie
Organisatie:
Nederlandse Fruittelers Organisatie
Contact:
Sabina Hervij
Email: