Smaaklessen & EU-Schoolfruit, Wageningen University & Research

In samenwerking met overheid, onderwijs, bedrijfsleven, en maatschappelijke organisaties ontwikkelt Wageningen University & Research objectieve educatie over voedsel en voeding aan kinderen.

Met Smaaklessen maken kinderen spelenderwijs kennis met smaakontwikkeling, consumentenvaardigheden, gezond en duurzaam eten en koken.

Met EU-Schoolfruit ontvangen scholen 20 weken gratis groente en fruit voor alle leerlingen. Dit stimuleert kinderen samen groente en fruit te eten in de klas! Scholen die deelnemen aan het EU-Schoolfruitprogramma gaan ook aan de slag met educatie over groente, fruit en gezonde voeding in het algemeen.

De educatieve materialen van Smaaklessen en EU-Schoolfruit worden aangeboden via het online lesportaal Chef! Zie www.voedseleducatie.nl. Het lesaanbod is gratis toegankelijk.

Door kinderen niet alleen de kennis mee te geven, maar ook de ervaring, blijft de stof beter hangen. Met deze kennis en ervaringen zullen kinderen later eerder gezonde en duurzame voedselkeuzes maken en weten ze hoe ze gezonde maaltijden kunnen bereiden.

www.smaaklessen.nl
www.euschoolfruit.nl

Smaaklessen en EU-Schoolfruit brengt de Nationale Groente- en Fruitdag onder de aandacht bij de bijna 3000 scholen die deelnemen aan het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma en bij de 10.000 ouders die de oudernieuwsbrief ontvangen.

Via de nieuwsbrief en social media wordt de dag op de kaart gezet en leggen we een link naar een lesactiviteit waarin een lunch met groente en fruit gemaakt wordt. In de oudernieuwsbrief wordt de Nationale Groente- en Fruitdag genoemd en geven we tips om bij de lunch groente en fruit te eten.

www.voedseleducatie.nl

www.smaaklessen.nl

www.euschoolfruit.nl 

Algemene informatie

Naam:
Smaaklessen & EU-Schoolfruit, Wageningen University & Research
Organisatie:
Smaaklessen & EU-Schoolfruit, Wageningen University & Research
Contact:
Marlies Willemsen
Email: