##Bloemkool met bosui en mosterd

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel mosterd
½ eetlepel azijn
2 bosuitjes
1 kleine bloemkool
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
2. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
4. Fruit de ringetjes bosui in de olie zacht.
5. Voeg de mosterd, de azijn en 2 eetlepels water toe.
6. Giet de bloemkool af en meng de roosjes door het mengsel met de bosuitjes.

Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
110 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
139 mg

Meer over de ingrediënten