##Gemarineerde wintergroenten

Ga naar:

Boodschappenlijst

200 gram koolraap
1 eetlepel olie
1 eetlepel honing
200 gram winterwortel
1 eetlepel (wal)notenolie
200 gram pastinaak
4 sjalotten
1 limoen
200 gram spruitjes

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de sjalotten in halve ringen, de pastinaak en de koolraap in reepjes en de wortelen in plakjes. Halveer eventueel grote spruitjes.
3. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotten glazig.
4. Voeg de rest van de groente toe met een paar lepels water en smoor de groente in ca. 7 minuten beetgaar.
5. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
6. Maak de groente op smaak met wat geraspte limoenschil, limoensap, de honing en de notenolie.
7. Laat de groente afgedekt een paar uur marineren.
8. Warm de groente weer op of geef de groente op kamertemperatuur.

Menusuggestie: Lekker met kipfilet en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
154 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
67 mg