Gratin van boerenkool

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 teentje knoflook
nootmuskaat
400 gram gesneden boerenkool
2 dl halfvolle melk
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
½ theelepel tijm
3 eieren

Bereidingswijze

1. Kook de boerenkool in weinig water in ca. 15 minuten zacht.
2. Warm de oven voor op 180° C.
3. Pers het teentje knoflook boven een pan uit.
4. Roer er de melk door met wat peper, de tijm en wat nootmuskaat.
5. Laat dit tegen de kook aan komen.
6. Laat de boerenkool in een vergiet goed uitlekken.
7. Klop de eieren los en klop er de hete melk door.
8. Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schenk het eier-melkmengsel over.
9. Strooi de geraspte kaas er over.
10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stollen.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
277 kcal
Vet
13 gram
Eiwit
25 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
853 mg