Maaltijdsalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

8 cherrytomaatjes
takje verse oregano
25 gram gehakte basilicum
1 rode ui
1 appel
2 sneetjes oud volkorenbrood
200 g veldsla
100 g kastanjechampignons
20 g verse geitenkaas
3 ongezouten walnoten
peper
2 eetlepels olie

Bereidingswijze

1. Smeer het volkorenbrood dun in met 0,5 eetlepel olie en snijd in blokjes.  
2. Verhit een droge koekenpan. Bak de stukjes brood krokant. 
3. Veeg de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. 
4. Snijd de rode ui in halve ringen. 
5. Was de appel en snijd in dunne plakjes. 
6. Was de tomaatjes en halveer ze. 
7. Fruit het uitje 1-2 minuten in een 0,5 eetlepel olie en voeg de champignons toe, bak 3-5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de appel toe, even omschudden en van het vuur halen. Voeg de tomaatjes en verkruimelde geitenkaas toe.
8. Meng alles met de sla. 
9. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan, laat afkoelen.  
10. Dressing: Snijd de oregano fijn en doe in een kopje samen met de basilicum. Voeg een 1 eetlepel olie toe en vers gemalen peper. 
11. Meng de dressing door de salade en garneer met de geroosterde walnoten. Geniet ervan! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
740 kcal
Vet
41 gram
Eiwit
24 gram
Waarvan verzadigd
7 gram
Koolhydraten
59 gram
Vezels
18 gram
Waarvan suikers
26 gram
Zout
1000 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!