Pikante vis gestoomd in bananenblad

Ga naar:

Boodschappenlijst

stukje gemberwortel (ca. 2 cm)
2 bosutjes
1 rode peper
4 stukken visfilet (kabeljauw
zeewolf)
4 bananenbladen
1 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze

Nog nodig: 4 houten cocktailprikkers

  1. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  2. Was de bosuitjes en snijd ze in dunne ringetjes.
  3. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd de peper in smalle reepjes.
  4. Bestrooi de vis met peper en leg de stukken op de stukken bananenblad. Verdeel er de gember, bosui, rode peper en de sojasaus over. Vouw het bananenblad dicht en steek het vast met een houten cocktailprikker.
  5. Breng water in een pan aan de kook. Leg de pakketjes in een stoommandje of metalen zeef.
  6. Stoom de vispakketjes met een deksel op de pan in 10-12 minuten gaar.
  7. Bananenblad is in een toko verkrijgbaar. Vervang het eventueel door een stuk dubbelgevouwen bakpapier.

Tip: Lekker met sperziebonensalade met tomaatjes en zilvervliesrijst! 

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
130 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
25 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
1 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten