##Ratatouille met Provencaalse kruiden

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel Provençaalse kruiden
1 ui
1 aubergine
2 eetlepels olijfolie
1 rode + 1 groene paprika
2 tomaten
1 kleine courgette
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Was de groente.
2. Snijd de steelaanzet van de aubergine eraf. Halveer de aubergine in de lengte. Snijd de helften in stukken van 2 cm dik.
3. Snijd de steelaanzet van de courgette eraf. Halveer de courgette. Schaaf de helften met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
4. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Snijd de steelaanzet en de zaadlijsten met de pitjes weg. Snijd de helften overdwars in repen.
5. Snijd de tomaten in stukjes.
6. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
7. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Bak de stukken aubergine mee.
8. Voeg de blokjes tomaat, de linten courgette, wat Provençaalse kruiden en peper toe. Smoor de groente in 8-10 minuten gaar.


 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
198 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
16 gram
Zout
40 mg